Še zadnjič letos smo se mladi gasilci iz Lotmerka zbrali skupaj. Na obisk se nam je namreč napovedal dedek Mraz.

Pa smo ga čakali,.. in čakali,… in ker ga nismo dočakali, ga je mentorica Mateja poklicala po telefonu. A ojojoj! Dedek Mraz nam je povedal, da je imel »prometno nesrečo« in da je obtičal na drevesu. Njegovi severni losi, pa so odpeketali nazaj v Sibirijo. Obljubili smo mu, da mu pošljemo pomoč. Takoj smo »poklicali« na 112, od koder so na pomoč dobremu dedku poslali lotmerške gasilce. Le-ti so ga z vozilom TRV 2D rešili z drevesa in ga varno pripeljali v naš gasilski dom.

K sreči jo je dedek Mraz odnesel brez poškodb, le darila so mu iz koša padla kdo-ve kam. Obdržal pa je košaro, polno bonbonov. Skupaj smo še enkrat prižgali lučke na naši jelki, ki je okrašena z okraski izpod naših malih, a spretnih rok. Dedka smo povabili v dvorano, da se pogreje, se okrepča in si odpočije. In tam, v dvorani so se čudežno znašla tudi vsa darila iz dedkovega koša. Dedek Mraz je vse otroke iz našega društva obdaril z darilom, ki bo otroke grelo skozi mrzle zimske dni. Dedek pa ni pozabil niti na lotmerške gasilce  in nam je poklonil darila, ki bodo pomagala mentorjem, da bodo na lažji in še bolj zanimiv način poučevali otroke o bogatem gasilskem znanju.

Vse zbrane je nagovoril tudi predsednik Danilo Polanič, se mladini zahvalil za njihovo dosedanje delo, ter vsem skupaj zaželel uspehov, zdravja in sreče polno leto 2020. Naredili smo še skupinsko fotografijo, se posladkali s keksi in pijačo, nato pa se poslovili od dobrega dedka Mraza, ki so ga naprej na pot pospremili lotmerški gasilci.

Tudi otroci so se skupaj s starši odpravili domov. Čakajo jih namreč »gasilske počitnice«. Spet se zberemo v novem letu 2020, ko bomo na Zboru mladih pregledali naše delo v letu 2019 in si zadali cilje za leto, ki je pred nami.

Tudi vsem vam želimo mirne in srečne praznike ter obilo zadovoljstva, zdravja in varnosti v novem letu!