Drugo soboto v januarju smo mladi lotmerški gasilci izvedli Občni zbor mladine. Izvolili smo organe Zbora in jim predali odgovornosti. Kot predsednica delovnega predsedstva je uradni del povezovala  Mija Makovec, pri delu pa sta ji pomagala člana Maja Prša in Aljaž Horvat. Verifikacijska komisija v sestavi Žige Erjavca in Angela Laha je potrdila, da je zbor sklepčen.

Predsednik tov. Danilo Polanič in poveljnik tov. Dušan Hunjadi sta mladim podala poročili o delu v društvu in v operativi v preteklem letu. Lana Lah je predstavila delo pionirk, Eva Hunjadi je podala poročilo o delu pionirjev, Mija Makovec je prebrala poročilo o delu mladincev, mentor tov. Aljaž Polanič je povzel sodelovanje lotmerške mladine na ravni Gasilske zveze Ljutomer, mentorica tov. Aleksandra Grnjak pa je zbrane seznanila s tistim delom mentorjem, ki ni vidno – priprave, organizacija.

Mladi in mentorji smo vajam v letu 2019 namenili kar 501 uro. Skupaj pa smo se družili tudi na tekmovanjih, izletu v Vulkanijo, Regijski center za obveščanje in na obisku pri Prostovoljnem gasilskem društvu Murska Sobota, Noči čarovnic z vajo evakuacije, adventnih delavnicah.

Zbrani so z dvignjenimi rokami potrdili podana poročila.

Pri naslednji točki je vodja mladine tov. Mateja Hunjadi predstavila plan dela za leto 2020, ki so ga mladi sprejeli z veseljem.

Nadalje je predsednik podelil priznanja tistim, ki so najbolj zavzeto hodili na vaje, zahvale vsem, ki so sodelovali pri Dnevu odprtih vrat in s svečano izjavo izrazil dobrodošlico vsem, ki so se nam v lanskem letu pridružili na novo.

Ker smo bili lani res pridni, nam je dedek Mraz prinesel tudi različne gasilske igre, s katerimi se bomo lahko igrali, če nam bo vreme onemogočalo vaje na prostem.

Po zaključenem uradnem delu je sledila pogostitev z vedno slastnimi pizzami, nato pa še družabne igre, pri katerih se nam je pridružil tudi predsednik Danilo.